Waarom je best uw elektrische fiets koopt bij uw lokale fietsenhandelaar.


Wekelijks krijgen we een exclusieve aanbieding in onze mailbox, brievenbus. Een elektrische fiets voor minder dan 900€ euro. Alleen de batterij al heeft een verkoopwaarde van 450 euro. Hoe kan een fietsverkoop van een degelijke fiets winstgevend zijn, wanneer je slechts een resterende 450 euro hebt om nog een volledige fiets eromheen te bouwen, beperkte winstmarge en 21% aan de fiscus moet doorstorten? Onmogelijk. Bewijs, de fiets bestaat uit zeer low-cost materialen, die het nog geen 6 maanden uithouden.

1. Voor deze prijs zal u helemaal geen courant model kopen. Het frame is niet gestandaardiseerd voor de bouw van een elektrische fiets. De krachten die een elektrische fiets voortbewegen zijn volledig anders dan op een gewone stadsfiets. Het is al helemaal geen geschikte fiets voor dagelijkse ritjes. Een fiets om dagelijks mee naar het werk te rijden, is een betrouwbare fiets. Deze fietsen zijn allesbehalve betrouwbare fietsen. De onderdelen zijn van zeer lage kwaliteit, de remmen zijn niet geschikt voor een elektrische fiets.

Laat je niet vangen aan het stevige stalen frame. Er is een reden waarom nieuwe fietsen vandaag uit aluminium en carbon worden gebouwd. Ook daarom weegt deze waarschijnlijk 30 kg, waar degelijke elektrische fietsen slechts rond de 25 kg. wegen.

2. “De E-bike is uitgerust met een betrouwbaar Shimano-versnellingschakelsysteem”.

Shimano is een betrouwbare partner. Da’s juist, daarom werken ze ook samen met betrouwbare fietsbouwers! Plaats je een Shimano versnellingsapparaat op een slecht frame, waarbij de andere onderdelen van even slechte kwaliteit zijn, valt de kwaliteit van een merk als Shimano mee de dieperik in. Je betaalt dus eigenlijk voor goed materiaal, waar je niks aan hebt.

3. “Je batterij en ondersteuningsstand controleren en weg zijn we.”

We zijn helemaal niet weg. Het volledige elektronisch component wat van de fiets een elektrische fiets maakt, is afkomstig uit een oude stock. 24 V i.p.v. de gebruikelijke 36V. Batterijen zijn best gevaarlijk en kunnen lekken als de kwaliteit niet gegarandeerd wordt door instellingen die de verkoop ervan goedkeuren. Een degelijke batterij kost snel 400 euro.

4. Frame-maat: 54 cm voor de heren en 49 cm voor de dames.

Koop geen fiets die niet op jouw maat is gemaakt. Een goede fiets kan je aankopen in 5 tot 10 verschillende maten. Hier nemen ze de gemiddelde maat. Met rugklachten zal je waarschijnlijk geen retour kunnen verkrijgen.

5. Garantie. Het is voornamelijk de wetgeving die 2 jaar belooft. Maar, wat is garantie als door normaal gebruik, de fiets nog geen jaar meegaat. U krijgt een nieuwe fiets? Ook die fietsen geraken uitgeput. Garantie op de batterij? “Ja maar Meneer, volgens de voorschriften moet u de batterij net niet helemaal laten leeglopen en dan pas opladen, het is wel een Lithium hé”. Koop een fiets met een batterij die tegen een stootje kan, die je kan opladen wanneer je hem de volgende dag -fully charged- nodig hebt.

6. Een deftige fiets. De productie van een fiets begint bij het ontwerp. Er wordt rekening gehouden met de krachten en de snelheid. Een 2de aspect is de doelgroep. Voor welke doelgroep maken we een fiets? Deze fietsen zoude voor iedereen geschikt zijn?

7. Bericht aan zij die toch gaan testen.

Je zal de ervaring van een elektrische fiets voelen, het euforische gevoel dat je praktisch niet meer moet trappen en toch aan 25 km/u vooruit geraakt. Advies: koop hem niet, dat gevoel blijft maar even duren. Tot je ermee een derde keer naar het werk fietst en beseft dat je toch beter advies gevraagd had bij je lokale fietshandelaar.

Het moest ons even van het hart.

Mvg Jurgen

Recente Posts
Archive

Contact

Re-Cycle

 

Bruulstraat 100 a

3360 Lovenjoel

0468 35 70 35

info@re-cycle.be

 

Openingsuren

Maandag:             13tot 19 u

Dinsdag:               10 tot 19u

Woensdag:           10 tot 19 u

Donderdag:          Gesloten

Vrijdag:                 10 tot 19 u

Zaterdag:             10 tot 17 u

Zondag:                10 tot 13 u

Tijdens Zomer:         tot 20 u

Nuttige Info: