Wanneer is mijn fietsband aan vervanging toe?

Wanneer is een fietsband nu juist versleten? Hoelang gaat een fietsband normaal gezien mee? Hoe kan ik voortijdige bandenslijtage voorkomen?

De levensduur van een fietsband hangt af van verschillende factoren. Wanneer het oppervlak van de fietsband versleten is en de groeven niet meer zichtbaar zijn of de band cracks vertoont, dan is het tijd om deze te vervangen.

De kwaliteit/ prijs van een band zal bepalen hoeveel kilometer u hiermee kan rijden.Tijdens het fietsen krijgen je banden veel te verduren. Zij zorgen niet alleen voor een goed wegcontact maar vangen ook de eerste klappen op bij putten of oneffenheden in het wegdek. De zijwanden van een fietsband slijten door zware belasting, zelfs nog voordat het profiel van de banden verdwenen is. Je kan dat echter voorkomen door je banden steeds goed op te pompen. Deze controleer je het best een keer per maand met een manometer. Als de bandenspanning te laag is, dan kan de fietsband de last niet voldoende dragen, en is de kans op lekrijden ens zo groot. Verder spelen de weggesteldheid, de rijstijl en de temperatuur ook een rol. Rij je vaak op ruwe asfalt? En is het buiten warmer dan normaal? Dan slijten je fietsbanden veel sneller dan normaal. Tannus heeft een oplossing voor veelvuldig lek rijden. Met hun garantie van 10000 Km/ band komt u voordeliger uit dan de traditionele fietsbanden. Te verkrijgen bij Re-cyce.

Recente Posts
Archive

Contact

Re-Cycle

 

Bruulstraat 100 a

3360 Lovenjoel

0468 35 70 35

info@re-cycle.be

 

Openingsuren

Maandag:             13tot 19 u

Dinsdag:               10 tot 19u

Woensdag:           10 tot 19 u

Donderdag:          Gesloten

Vrijdag:                 10 tot 19 u

Zaterdag:             10 tot 17 u

Zondag:                10 tot 13 u

Tijdens Zomer:         tot 20 u

Nuttige Info: