Zijn er verschillen tussen de ene fiets of de andere?


Zijn er verschillen tussen de ene fiets of de andere?

De eeuwige discussie, moet ik veel geld uitgeven voor een fiets? Belangrijk is te weten wat je met die fiets gaat doen. Een roestig vehikel van nog geen 100€ om je naar het treinstation te brengen en terug? Prima! Maar als je echt wilt gaan fietsen voor je plezier en er zelfs mee wilt gaan sporten, dan krijg je pas echt waar je voor betaalt. Gewoon hetzelfde als met auto's. Je kunt ook geen “Huppeldepup” verwachten voor de prijs van een brood.

Mijn eerste koersfiets kreeg ik van mijn vader zelf een fervent fietser, die de fiets al enkele jaren in onze garage had staan. Je weet wel zo een fiets op de groei. Ik had al snel de smaak te pakken en na enkele jaren besloot ik dat een aluminium frame met versnellingen aan het stuur de volgende stap zou worden. 20 jaar later en heel wat evolutie op de fietsmarkt is het zeer duidelijk dat het verschil 'm toch echt wel in de details en de kwaliteit daarvan zit.

De kwaliteit van een fatsoenlijke fiets vind je terug in de prijs die je ervoor betaalt. Daar kom je het beste achter als je ziet hoeveel kilometers je kunt fietsen zonder dat je dingen moet aanpassen of grote repartiekosten hebt. Goedkope onderdelen betekenen dat je fiets niet lang meegaat terwijl betere kwaliteit gewoon een langer leven is beschoren. Goedkoop is duurkoop.

Recente Posts
Archive

Contact

Re-Cycle

 

Bruulstraat 100 a

3360 Lovenjoel

0468 35 70 35

info@re-cycle.be

 

Openingsuren

Maandag:             13tot 19 u

Dinsdag:               10 tot 19u

Woensdag:           10 tot 19 u

Donderdag:          Gesloten

Vrijdag:                 10 tot 19 u

Zaterdag:             10 tot 17 u

Zondag:                10 tot 13 u

Tijdens Zomer:         tot 20 u

Nuttige Info: