Wat is het verschil tussen V-brakes, rollerbrakes, en hydraulische remmen?

De V-brake is de moderne vorm van de handrem met remblokjes en geeft uitstekende remresultaten door een geavanceerde constructie en grote remblokjes. Dit remsysteem is het laagste in gewicht. Door het gebruik van moderne kunststoffen hebben de remblokjes meer grip.

De rollerbrake is een geavanceerd remmechanisme dat lijkt op een klassieke trommelremsysteem. Het is een gesloten en goed beschermd systeem en daardoor onderhoudsvriendelijk. Het werkt middels 'rolletjes' die de remsegmenten in de remmantel drukken, waarna de fiets remt, en de velg niet slijt.

Er bestaan uiteraard ook Hydraulische remmen. Deze zijn er in twee vormen; de hydraulische velgremmen en de hydraulische schijfremmen. Hydraulische velgremmen zijn vrijwel onderhoudsvrij en geeft veel remkracht bij lage knijpkracht. Deze worden steeds meer toegepast op krachtige e-bikes. Door oliedruk worden de remblokjes op de velg gedrukt. Hydraulische schijfremmen bieden de grootste remkracht en zijn daarom zeer geschikt voor sportieve fietsen. Door de oliedruk worden de remblokken op de remschijf gedrukt.

Hoe dan ook goed afgestelde en onderhouden remmen bevorderen uw verkeersveiligheid

Recente Posts
Archive

Contact

Re-Cycle

 

Bruulstraat 100 a

3360 Lovenjoel

0468 35 70 35

info@re-cycle.be

 

Openingsuren

Maandag:             13tot 19 u

Dinsdag:               10 tot 19u

Woensdag:           10 tot 19 u

Donderdag:          Gesloten

Vrijdag:                 10 tot 19 u

Zaterdag:             10 tot 17 u

Zondag:                10 tot 13 u

Tijdens Zomer:         tot 20 u

Nuttige Info: